22 augusti 2015

Trippel mjölkchoklad


(4 port)

knappt 5 dl mjölk
knappt 400 g osötad kokosnötsmjölk
knappt 1 dl sötad kondenserad mjölk
2 msk osötat kakaopulver
1/2 tsk vaniljsocker/extrakt

Garnering:
Sötad vispad grädde, chokladflagor, marshmallows etc.


Häll ner de tre mjölkvarianterna i en mellanstor kastrull. Vispa ihop och låt sjuda på medelvärme. Rör då och då så inte mjölken bränner fast i kastrullbotten. När mjölkblandningen sjuder så tillsätts kakaopulvret. Vispa tills allt är blandat. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner vaniljen. Servera den varma chokladen i muggar toppade med sötad vispad grädde, chokladflagor, marshmallows eller nåt annat önskvärt.

Obs! Eftersom det är ett amerikanskt recept som jag översatt, så blir måtten inte helt exakta men jag tror inte det gör så mycket i just det här fallet.


Receptet kommer från Mel’s Kitchen Café.

Inga kommentarer:

.