22 juni 2016

Citrusbubbel med mynta & lime



(2 liter)

2 ekologiska citroner
2 ekologiska lime
1 klase ekologiska röda vindruvor
5 cm färsk ingefära
1 kruka mynta
1 ask färska jordgubbar, alt. frysta
2 liter kolsyrad dryck, t ex cider eller ginger ale


Skiva citron och lime. Lägg dem i frysen tillsammans med druvorna. Har du ont om tid så använder du dem färska och lägger till isbitar för kylningens skull. Skala och skiva ingefära och lägg i botten på skålen/burken. Skiva jordgubbar och lägg i tillsammans med den frysta frukten och myntan. Toppa upp med bubbeldricka.

Tips! Läskande alkoholfri dryck som är lika vacker att se på som god att dricka. Blanda gärna i en fin glasburk med tappkran. Eftersom frukterna läggs i med skal är det extra bra att välja ekologiskt.


Recept och bild kommer från SVT:s "Gokväll".

Inga kommentarer:

.